Bella's Cure

De nieuwe dierenlijn, geurfrequenties voor honden, paarden en katten!

De Groene Linde kreeg steeds vaker de vraag of ze ook geurfrequenties hadden speciaal voor dieren. En om aan dit verzoek te voldoen hebben ze een geheel nieuwe geurlijn voor dieren ontwikkeld. Ze hebben in de receptuur rekening gehouden met de kwetsbaarheid van de dieren. Dieren reageren primair en hebben geen enkele uitleg nodig. Net zoals bij mensen kan een geur onaantrekkelijk zijn en dieren weten instinctief precies wat goed voor hen is.
De geurfrequenties werken ook bij dieren in op het energetische lichaam. Daar kunnen ook verschillende blokkades zijn ontstaan die bepaald gedrag tot gevolg hebben. Door in het energie veld van het dier te werken kunnen er blokkades ‘losgetrild’ worden en kan het dier zich ontspannen en zijn authentiek gedrag weer terug vinden.

Bella’s Cure dierenlijn is vooral gemaakt voor honden. Maar paarden, kleinvee en katten kunnen ook met deze geurfrequenties worden geholpen.

Welke geurfrequenties voor dieren zijn er in de dierenlijn?
Confidence: Voor dieren die onzeker zijn en zich te onderdanig opstellen tegenover andere dieren en mensen.
Attach to me: Voor honden die zich niet kunnen binden aan hun baasje door een opgelopen trauma.
Pet Rescue: Bij grote schrik en paniek. Om de eerste schrikreactie te verzachten.
Trauma Free: Voor dieren die veel hebben meegemaakt en hierdoor verstoord gedrag vertonen.
Pet Relax: Voor al die momenten waarvan je weet dat je huisdier stress ervaart. Vuurwerk, dierenarts, een lange reis maken. Zo maar voorbeelden dat je huisdier van streek raakt. Begin met behandelen met deze geurfrequentie een paar dagen voor de grote gebeurtenis.
Over exited: Voor de ADHD hondjes en de honden die hun vreugde op een iets te enthousiaste manier kenbaar maken.
Separation fear: Als hondjes het vervelend vinden als je uit hun buurt bent. Deze blend ondersteunt je hond tijdens de periode dat je weg bent. Je moet dit wel opbouwen en geduld hebben om je hond te laten wennen.

Waar is de Bella’s Cure dierenlijn van gemaakt?
De verschillende blends zijn gemaakt van natuurzuivere etherische oliën en verschillende kristallen. Deze kristallen liggen in de ‘stockbottle’ te weken. In de stockbottle maken we een hoeveelheid van het recept en dit laten we minimaal 2 weken ‘pruttelen’ zodat de verschillende etherische oliën en de kristallen een synergie aan kunnen gaan.

Hoe pas je de geurfrequenties bij dieren toe?
Je kunt de geurfrequenties op verschillende manieren toepassen. Het ligt natuurlijk ook aan je huisdier. Ik ga er altijd vanuit dat het dier leidend is. Die geeft aan of je de geurfrequentie kan gebruiken op die bepaalde manier. Soms kan het voorkomen dat het dier zich afkeert tegen de geur. Omdat je met de frequenties op energetische niveau werkt kan je de frequentie toepassen zonder dat het dier met de olie in aanraking komt.
Ook dieren met epilepsie of te hoge bloeddruk kunnen wel op energetische niveau worden behandeld maar nooit direct met de olie zelf.

Verdampen door middel van een diffuser of aromabrander. Voeg maximaal 4 druppels toe aan het water van de diffuser of aromabrander. En verdamp dit 20 minuten in huis. Daarna zet je de diffuser of brander weer uit.
Een druppel op de deken waar het dier slaapt.
Verdunt in een basis olie (amandelolie of sesamolie) direct op de vacht of tussen de poten. Voor een hoeveelheid van 50 ml basis olie gebruik je tot 10 druppels van de gekozen blend.
Een druppeltje onverdund tussen de kussentjes van de poten. Je kunt het beste even testen of het dier dit goed kan verdragen. Het gaat meestal goed maar ook dieren kunnen irritaties krijgen van de olie.
Een druppeltje op de puntjes van de oren. Let hier ook weer op de eventuele irritatie.
Werk energetische met je handen, doe een druppel op je handen en verdeel die over beide handen en onderarmen. Strijk nu net boven het lichaam van het dier van kop naar achterpoten. Tik bij de achterpoten even de grond aan. Herhaal dit enkele malen.
Ook energetisch werk is het volgende; Doe een druppel in je handen, verdeel die over je handen en leg 1 hand voor op de borst en de andere achter op de rug, tegen de staart aan. Laat je handen daar net zo lang liggen tot de hond aangeeft dat het genoeg is.
Doe een klein beetje van de gekozen geurfrequentie in een testbuisje, zo een die je ook bij de parfumerie krijgt als tester. Leg dit buisje neer op een plek waar het dier vaak ligt. Dit is een goede manier om katten te helpen.

Hoeveelheden
Het is best lastig om te bepalen hoeveel druppels je nodig hebt om een goed resultaat te krijgen. Je hebt een klein flesje van 10 ml in je handen en dat zijn ongeveer 200 druppels. Bij dieren gebruik je veel minder etherische olie dan bij mensen. Als je de olie zou verdampen in een diffuser of aromabrander dan heb je niet het idee dat je veel ruikt, omdat je zo weinig gebruikt. Maar weet, ook al ruik je de geur niet, de frequentie is wel degelijk daar. Ik zeg altijd bij baby’s, peuters., kleuters, zwangeren en dieren; Less is More!

Gebruik dus niet te veel en ook niet teveel achter elkaar. Je kunt een dier beter 3 keer per dag een klein beetje gebruiken dan in 1 keer meer.

Wat te doen als je dier toch met een huidirritatie reageert.
Je eerste impuls zou water zijn, maar dat helpt niet omdat je met olie werkt en water en olie doen het niet met elkaar. Je kunt het beste met een neutrale basis olie de geïrriteerde plek ‘afnemen’. Gebruik hiervoor een wattenschijfje wat je rijkelijk met een basis olie besprenkelt. De basis olie neemt de etherische olie op en zo verwijder je de overgebleven etherische olie van de geïrriteerde plek. Heb je geen basis olie in huis? Gebruik dan een andere vette vloeistof, volle melk, slagroom of honing.

Wat kan je doen met katten?
Katten zijn niet in staat om de bestanddelen van de etherische olie te verwerken. In hun lichaam bedoel ik. Dit komt omdat er een bepaald enzym ontbreekt. Door overmatig gebruik van etherische olie kan de kat zichzelf vergiftigen en ziek worden of zelfs dood gaan. Ik heb gemerkt dat kattenbezitters meteen in de stress schieten. “Ik verdamp altijd wat etherische olie in huis!” Kan dit kwaad? Nee, dat kan geen kwaad. Wat ik wel aanbeveel is dat je de kat gelegenheid moet geven om de ruimte te verlaten. Ze voelen precies aan of iets goed voor hen is of niet. Ik heb zelf een kat gehad die ruim 18 jaar is geworden. Dus… geen paniek!!

Je kunt de geurfrequenties wel gebruiken bij katten maar dan indirect. Dit betekend dat je de geur niet op de vacht aanbrengt maar dat je je kat energetische helpt. Doe een druppel of 2 in je handen en verdeel de olie over je handen en onderarmen. Ga nu met strijkende bewegingen van voor naar achter langs de kat. Hou je handen ongeveer 2 cm boven het lichaam. Herhaal dit een aantal keer. Voel zelf hoevaak je die kan doen.
Of je maakt een klein testflesje klaar met de gekozen geurfrequentie. Vul het buisje met de olie en doe het dicht en leg dit buisje op een plek neer waar de kat vaak ligt. Je weet misschien al dat de energie van de geurfrequentie door het glas van het flesje komt. Zo kan de kat gebruik maken van de frequentie.

In ontwikkeling
De Bella’s Cure is de eerste Dierenlijn, maar ze zijn bezig om meer producten voor dieren te ontwikkelen. Bella’s Beauty en Bella’s Health. Ze hebben shampoo en soapbars in ontwikkeling, vlooien en teken producten, balsems tegen gewrichtspijnen en verzorging voor kleine wondjes.