Het Gezicht

Gezichtsverzorging

Geef je gezicht de aandacht die het verdient met onze gezichtsverzorgingsproducten. Wist je al dat wij op de natuur geïnspireerde ingrediënten in onze gezichtsverzorgingsproducten gebruiken? Met onze brede selectie aan moisturisers, toners, reinigers en scrubs kies je de beautyroutine die bij jou past, voor een blije, gezond uitziende huid. Droge of gevoelige huid? Of even wat extra aandacht nodig? Voor elk huidtype is er een gezichtsverzorgingslijn, dus je kunt bijvoorbeeld je huid zuiveren, verzorgen, oppeppen of specifieke problemen aanpakken.

De huid

Het grootste orgaan van een volwassen lichaam is, met een grootte van bijna 2 vierkante meter, jouw huid. Je huid beschermt je lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals water, zonlicht en bacteriën. De huid vormt als het ware een afweermuur tegen al deze schadelijke invloeden. Naast de beschermende functie kan de huid ook gevoelssignalen, zoals pijn sturen naar het zenuwstelsel.

Bepaal zelf je huidtype

We kunnen de huid in verschillende huidtypen onderscheiden:

* Normale en gemengde huid
* Vette en onzuivere huid
* Droge tot zeer droge huid
* Gevoelige huid

Welk huidtype je hebt is genetisch bepaald, maar met de juiste reiniging en verzorgingsproducten kun je de huid in balans houden.

Normale en gemengde huid

Een normale huid vertoont fijne poriën, heeft en goede doorbloeding en voelt soepel en zacht aan. Er zijn geen droge en vette plekken te zien. Een gemengde huid lijkt op een normale huid, maar verschilt in de aanwezigheid van vette zones. De vette zones bij een gemengde huid kunnen voorkomen op het voorhoofd, de kin en de neus. De reiniging en verzorging van een gemengde huid verschilt van die van een normale huid. Wij adviseren een professionele huidanalyse.

Vette en onzuivere huid

Een vette en onzuivere huid heeft grove poriën, waardoor er meer talg (vet) wordt gemaakt door de talgklieren. Door dit talg gaat de huid glimmen, zoals op het voorhoofd, de neus en de kin. De poriën kunnen verstoppen, waardoor er comedonen (mee-eters) ontstaan. Dit kunnen door bacteriën puistjes worden. Een onzuivere tot acnehuid ontstaat vaak in de puberteit, wanneer hormoonschommelingen optreden. Om puistjes en comedonen in bedwang te houden is het belangrijk om geschikte producten te gebruiken.

Droge huid tot zeer droge huid

Een droge huid heeft te weinig talg om de huid soepel en vet te houden, waardoor de huid gaat jeuken, trekken en schilferen. De huid ziet er dof en ruw uit. Fijne lijntjes zijn sneller zichtbaar door het tekort aan vocht in de huid. Talg zorgt er namelijk ook voor om vocht in de huid te houden. Wanneer er te weinig talg op de huid is kan het vocht uit de huid verdampen. Gebruik daarom producten die hydrateren en rijk zijn aan vetten om het trekkerige gevoel tegen te gaan.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert snel op invloeden van buitenaf, zoals weersveranderingen, voedsel en parfum. De huid vertoont allergische reacties met als gevolg roodheid, jeuk, droog gevoel en prikkelingen.

Kies de juiste producten voor de juiste huid

Aanbevolen producten:

OK

Advies voor huidtype

Om te weten welke producten het beste bij je past is het goed om te weten welk huidtype je hebt. Weet je dit niet vraag dan vrijblijvend advies aan een van onze consulenten, via onderstaand formulier.