Het Haar

Haarverzorging

De haardikte zegt iets over hoe dik of dun één haar is, hoe dunner je haren zijn, hoe lichtere producten je moet gebruiken. Je bepaalt de haardikte door één haar tegen het licht te houden, als je de haar haast niet ziet, heb je dun haar. Wanneer je de haar goed ziet heb je dik haar. De elasticiteit van je haar wordt bepaald door het vochtgehalte en de hoeveelheid proteïne in je haar, dit hangt samen met elkaar. Als dit uit balans is kan het afbreken, pluizen en/of droog aan voelen. De elasticiteit van je haar kan veranderen, ook door de producten die je gebruikt.

haarverzorging

Het Haar

Wie zijn haar goed wil verzorgen, moet weten wat voor type het is.
Er zijn vandaag de dag allerlei specifieke producten op de markt voor elk haartype. Maar om ze optimaal te gebruiken, moet je weten wat dat van jou is. Ook de dikte, elasticiteit en porositeit zijn van belang maar om het simpel te houden hebben we het nu alleen over de soorten haartypen.

Bepaal zelf je haartype

We kunnen het haar in verschillende haartypen onderscheiden:

* Normaal haar
* Vet haar
* Droog haar
* Gemengd haar

Normaal haar

Hoe je haar er aan toe is, heeft veel te maken met je levensstijl. Eet je evenwichtig, zonder al te veel blootstelling aan schadelijke omstandigheden (vervuiling, airco, sigarettenrook, …) dan is er vrij veel kans dat je haar ‘normaal’ is. Het ziet er dan naar uit dat je haar glanst en soepel, zacht, en makkelijk te kammen en te stylen is

Vet haar

Bij vet haar wordt te veel talg afgescheiden, zodat je haar vettig wordt. Dit wordt als problematisch gezien vanaf het moment dat je haar er zo uitziet op de 3de dag na je wasbeurt. Je haren vallen stug, zwaar en niet in model. De talg stapelt zich op rond de haarwortel, produceert toxines die de wortel nog meer verstikken en je haar verzwakt verder.

Droog haar

Normaal produceren de talgklieren op je hoofdhuid een stof die een hydraterend laagje legt rond je haar. Als deze klieren niet genoeg talg produceren, zijn je haren droger, breekbaarder, kwetsbaarder en stugger. Je hebt ook sneller last van irritatie van de hoofdhuid.

Gemengd haar

Heb je gemengd haar, dan is het vet aan de wortels en droog aan de punten.

Kies het juiste haarproduct

Aanbevolen producten:

OK

Vraag vrijblijvend advies om je haar weer te laten stralen!

Veel shampoos bevatten sulfaten waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor het haar; strippen van natuurlijke oliën, die uitdroging en irritatie van de hoofdhuid, kleurverlies en corrosie van de haarzakjes veroorzaken.

Stuur ons een bericht, met daarbij eventueel een foto, zodat wij een goed advies kunnen geven.