Het Lichaam

Lichaamsverzorging

Lichaamsverzorging is belangrijk voor uw algemene gezondheid. Goede producten helpen bij het reinigen en verzorgen van uw huid. Ook beschermen deze tegen slechte invloeden van buitenaf, zoals de zon of warmte en kou. Huidverzorgingsproducten helpen bij huidproblemen en kunnen uw geïrriteerde huid kalmeren. Dagelijkse lichaamsverzorging zorgt voor een gezonde huid die er goed uit ziet.
lichaam

Het lichaam

De verzorging van de huid bestaat uit drie stappen: reinigen, verzorgen en beschermen.

1) Reinigen

Je huid reinigen is belangrijk bij goede huidverzorging. Bij het reinigen worden talg, vuil, en zweet van je huid verwijderd. Dit zorgt ervoor dat je huid kan ademen en voorkomt vieze lichaamsgeuren.

Hoe kun je je huid reinigen?

Regelmatig je huid reinigen houdt deze gezond. Maar te vaak wassen of agressieve reiniging kunnen juist zorgen voor problemen. Te vaak te lang douchen kan je huid bijvoorbeeld uitdrogen. Agressieve reinigingsproducten kunnen je huid beschadigen en de barrièrefunctie verzwakken. Als de beschermende functie van de huid niet goed werkt wordt deze gevoeliger. Daardoor neemt de kans op uitdroging, infecties en allergische reacties zoals eczeem toe.

2) Verzorgen

Verzorgingsproducten zoals een crème of lotion hydrateren en voeden de huid. Ook kunnen deze helpen huidproblemen te behandelen. Hydratatie van je huid zorgt niet alleen voor genoeg vocht in je huid, maar ook voor vernieuwing van je huid. Hierdoor blijft je huid soepel en zacht.

Hoe kun je je huid verzorgen?

Breng je verzorgingsproducten aan na het reinigen van je huid. Een schone huid kan de verzorging beter opnemen. Een crème of lotion gebruiken na het douchen houd je huid gezond en kan problemen voorkomen of behandelen. Op elk deel van je lichaam is de structuur anders en is andere verzorging nodig. Je handen hebben bijvoorbeeld veel te maken met warmte, kou en zonlicht. Je voeten zitten juist vaak de hele dag opgesloten in schoenen.

Kies verzorgingsproducten die bij je passen

Kies een vochtinbrengend product voor je lichaam dat bij je huidtype past. Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Kies dan voor een rijkere crème. Is je huid juist heel gevoelig? Kies dan voor milde producten.

3) Beschermen

Je lichaam heeft een eigen manier om je huid te beschermen tegen de invloed van zonlicht. Dit doet je huid door pigmentatie (de bruine kleur in je huid) en door het dikker maken van de bovenste huidlagen. Bij sterke UV-straling of een lange tijd in de zon heeft je lichaam hulp nodig bij het beschermen van je huid. Te veel zonlicht is de grootste oorzaak van veroudering van je huid en pigmentvlekken. Ook kun je huidallergieën krijgen of zelfs huidkanker.
Kies daarom een product met een goede beschermingsfactor.

Zo kun je je huid beschermen

Breng naast de verzorgingsproducten ook een zonnebrandcrème aan op je huid. Doe dit altijd ruim voordat je de zon in gaat. Hierdoor heeft je huid tijd om de crème goed op te nemen. Als je langere tijd de zon in gaat is het belangrijk je huid vaak opnieuw in te smeren.

Kies bescherming die bij je past

De keuze van de juiste zonnebrand crème is afhankelijk de gevoeligheid van je huid en je huidtype. Het hangt ook af van het seizoen en hoe lang en vaak je de zon in gaat. Verder is het belangrijk om:

  • een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Hoe lichter je huid, hoe hoger de factor.
  • Speciale zonnebrandcrème te kiezen bij speciale omstandigheden zoals wintersport.
  • Je huid dik in te smeren.
  • Ook goed te smeren op zonnige maar koele dagen.

Zorg jij goed voor je lichaam?

Aanbevolen producten:

OK

Een selectie uit de lichaamsverzorging: