Make-up

Make-up

Onze Skin-Sync Mineral Makeup-reeks is niet alleen ontworpen om uw huid er goed uit te laten zien, maar ook om uw huid goed te doen. Het bevat geen onaangename dingen en bevat een schat aan botanische en huidvriendelijke ingrediënten in elk product.

Een gedeelte van onze producten zijn vegan, op mineraalbasis, diervriendelijk, dermatologisch getest, GGO vrij en biologisch afbreekbaar.

make-up

Make-up

Leuke weetjes over make-up: zijn verschillende middelen die worden gebruikt om het uiterlijk van een gezicht bepaalde accenten te geven. Deze procedure heet zich opmaken. Het gebruik ervan stamt al uit de tijd van Cleopatra en is wijd verspreid, vooral onder vrouwen in westerse landen. Ook op het toneel gebruikt men make-up (schmink), in de kunst van de grime om iemand om te toveren tot bijvoorbeeld een toverkol en een vlinder. Ook om het effect van het felle licht tegen te gaan.

Functies en toepassingen

Moderne make-up kent meerdere functies en toepassingen. In het algemeen simuleert het de jeugdigheid, gezondheid en, tot op een bepaalde hoogte camoufleert het vermoeidheidsverschijnselen. Belangrijke technieken hiervoor zijn het verhullen (verbergen van (lelijke) in het oog vallende oneffenheden) en het accentueren (het naar voren brengen van gelaatstrekken) van plekken in vooral het gezicht. Daarnaast wordt het in meer en mindere mate als seksueel aantrekkelijk ervaren, echter niet door iedereen, onder andere afhankelijk van de cultuur en subcultuur. Make-up is tevens sterk onderhevig aan het heersende modebeeld.

Make-up wordt door visagisten gebruikt op het toneel, de televisie en in de film. De belangrijkste reden hiervoor is om de effecten van het felle licht tegen te gaan, vooral door het gebruik van poeder. Deze zorgt ervoor dat de huid er niet glimmend meer uitziet. De menselijke huid is namelijk van nature vettig en reflecteert licht. Daarnaast wordt hier ook de grime ingezet om de kunst van de visuele transformatie uit te voeren.

Niet alle producten worden voor elke toepassing en functie gebruikt.

BRON: Wikipedia

Ingrediënten

De ingrediënten waaruit cosmetica zijn samengesteld, kunnen synthetisch of natuurlijk van aard zijn. Kort samengevat zijn synthetische ingrediënten stoffen die door de mens zijn gemaakt. Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur. De groeiende consumentenvraag naar natuurlijke en biologische ingrediënten in cosmetische producten is een belangrijke trend die ook terug te zien is in andere sectoren, waaronder de voedingsmiddelen en -supplementen sectoren.

Natuurlijke cosmetica en veiligheid

De realiteit is: of een stof nu gemaakt is door de mens, nagebootst uit de natuur of direct onttrokken uit de natuur zegt niets over de mate van veiligheid.
Sommige mensen hechten aan de term ‘natuurlijk’, omdat zij dat associëren met ‘gezond’. Het is echter niet zo dat natuurlijke stoffen per definitie beter zijn dan synthetische stoffen. In de natuur komen genoeg stoffen voor die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld giftige paddenstoelen. Daarnaast kunnen natuurlijke oliën allergenen bevatten die bij sommige mensen huidreacties veroorzaken. Alle stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Of een stof veilig of schadelijk is, is puur afhankelijk van de dosis waarin het wordt gebruikt.
Natuurlijke of niet-natuurlijke ingrediënten: ze worden op dezelfde manier getest voor cosmetica en volgens dezelfde strenge maatstaven beoordeeld op veiligheid. Als er wordt getwijfeld of een stof veilig is voor de toepassing in cosmetica, dan wordt hij niet gebruikt.

BRON: https://www.ncv-cosmetica.nl/

Make-up zo puur dat je vergeet dat je het draagt!

Maak een keuze:

OK

FORMULIER: INSCHRIJVEN / ADVIES

Wilt u op de hoogte blijven van alle tips en tricks op het gebied van make-up schrijf je dan nu in. Ook kunt u dit formulier gebruiken om een persoonlijk advies te krijgen.