Over spiritualiteit

Wat is spiritualiteit?

Wat wordt er nou precies verstaan onder spiritualiteit? Wanneer ben je spiritueel? Misschien komt het vaag of zweverig over voor jou, dus laten we kijken naar de betekenis. Spiritualiteit is deze wereld als een leerschool zien voor de volgende wereld. Spiritualiteit is paranormale gaven hebben: gebruik maken van je intuïtie. Spiritualiteit wordt steeds populairder.
spiritualiteit

Spiritualiteit

Voor een grote groep mensen behoort deze term niet direct tot de dagelijkse gang van zaken. Een mysterieus begrip met soms nogal merkwaardige aspecten. Genoeg reden dus om hier eens naar te kijken.

Wat is dat eigenlijk?

Er is geen goede of slechte manier om het begrip spiritualiteit te benaderen. Je hoeft in ieder geval geen zen master te zijn om de betekenis ervan te begrijpen. Vanuit een traditioneel standpunt betekent spiritueel zijn; Gehechtheid aan religieuze waarden, of zaken van de geest, in plaats van materiële of wereldse belangen maar je hoeft niet gelovig te zijn om ‘spiritueel’ te leven.

Hoe ervaar je dit?

Om als mens volledig te kunnen functioneren, dienen alle aspecten van jezelf in evenwicht zijn. Alsof je lichaam en geest samen een harmonie vormen en samensmelten met de rest van de kosmos. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug bij het in balans brengen van chakra’s. Je kunt de zeven chakra’s zien als de spirituele energiecentrale van je lichaam. Misschien denk je nu wel, dat spiritueel zijn is voor mij te moeilijk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een spirituele ervaring kun je al snel beleven. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je geniet van een prachtig muziekstuk, of een inspirerend boek of gedicht leest.

Waarom is dat spiritueel?

Omdat je wordt ondergedompeld in het moment zelf en hier plezier aan beleefd. Het raakt je ziel en verbindt je zo met de kunstenaar en de rest van de kosmos. Verder kun je spirituele momenten ervaren, als je door een bos wandelt en contact maakt met de natuur. Ook wanneer je langs een prachtig strand loopt of de zon ziet ondergaan.

Wat is het dan?

Spiritualiteit heeft in essentie niets te maken met mediteren, chakra’s, aura’s, gidsen, healing, mediumschap, pendelen, kaartlezen en dergelijke. Dit zijn niets anders dan allerlei verschijningsvormen, technieken en fenomenen die je tegen kan komen als je je in spiritualiteit verdiept.

Producten

De producten die wij aanbieden kunnen dus een bijdrage zijn in je spirituele ontwikkeling. Zelf merk ik dat het voor mij echt heel erg helpt om een edelsteen bij me te dragen, een etherische olie op te doen of even een kaartje te leggen als ik vragen heb bij een moeilijke keuze. 

SPIRITUALITEIT HOEFT NIET ZWEVERIG TE ZIJN

Maak een keuze:

OK

Een selectie uit de spirituele producten: