The Body Shop

NIET ZOMAAR EEN COSMETICABEDRIJF!

Simpel – ethisch verantwoorde producten met ingrediënten op natuurlijke basis uit de hele wereld in eenvoudige verpakkingen die makkelijk opnieuw te vullen zijn.

Toen The Body Shop voor het eerst haar deuren opende in 1976 was het een klein, groengeverfd winkeltje in Brighton, Engeland. Haar idee van beauty was heel anders dan die van de grote spelers in de beautyindustrie. Simpel – ethisch verantwoorde producten met ingrediënten op natuurlijke basis uit de hele wereld in eenvoudige verpakkingen die makkelijk opnieuw te vullen zijn. Producten die voor elk lichaam zijn, die vrouwen zich blij met hun lijf doen voelen en nooit beloven ze er als iemand anders uit te laten zien.

BEAUTY OPNIEUW UITGEVONDEN
Anita geloofde dat schoonheid uit het plezier en zelfvertrouwen van iemand voortkwam. Het was wat je mooi aan jezelf vond, wat je je goed deed voelen. Zij geloofde dat haar beautyproducten meer een dagelijks ritueel van zelfliefde waren in plaats van de geijkte valse beloftes op antiveroudering en figuurcorrectie van de standaard beautyindustrie. Ze wilde geen producten maken die vrouwen er op een bepaalde manier uit lieten zien – maar producten die vrouwen helpen er op hun best uit te zien.

“Ik denk dat elke bedrijfsvoering een stuk zou verbeteren als ze zouden worden geleid door ‘vrouwelijke’ principes.”
Dame Anita Roddick – OPRICHTSTER VAN THE BODY SHOP

Make-up

Parfum

Mannen